Kip piri piri met rijst

Heeft u ook altijd al de lekkerste kip piri piri met rijst willen maken? Wij gaan u nu vertellen hoe u het kunt bereiden en wat daar allemaal voor nodig is, maar allereerst gaan wij u iets meer vertellen over de achtergrond van dit gerecht. Dit typische Portugese gerecht heeft al vele harten veroverd in Nederland, maar het komt oorspronkelijk uit een stadje genaamd Guia, dit plaatsje ligt op enkele kilometers afstand van Albufeira. Wanneer je Guia binnen rijdt valt het al direct op dat je in het stadje van de kippen bent zo staan er overal standbeelden. Maar als we dan toch de krantenkoppen mogen geloven heeft meneer Ramires het overheerlijke gerecht uitgevonden, meneer Ramires heeft ook een restaurant in Guia genaamd, hoe kan het ook ander: Restaurante Ramires. Het schijnt dat je hier een van de beste kip piri piri’s kan eten van de hele wereld. De geschatte bereidingstijd is 30 minuten. De ingrediënten zijn gebaseerd op een diner van vier personen.

Bereiden

Allereerst zet u de oven aan en verhit u de oven tot 160 graden. Snij de kruiden fijn en mix de kruiden met de boter, strooi vervolgens zorgvuldig peper en zout. Vul de kippen met de gewenste vulling, leg de zojuist gemaakte kruidenboter aan het eind van de buikholte. Zet een hoog braadslee op middelgroot vuur en voeg de olijfolie toe. Leg de aardappelen erin en ga heen en weer totdat de aardappels ook bedekt zijn met olie. Leg de kippen in het midden van de pan. Leg nu dan eindelijk de braadslee voorzichtig in de over en wacht ongeveer 37 minuten. Haal de braadslee vervolgens voorzichtig uit de oven, zet de temperatuur omhoog en wacht totdat het 190 graden is. Draai de aardappels om en giet vervolgens het pan vocht over de kippen heen. Leg het weer in de over en wacht nog een kleine 40 minuten, als de 40 minuten zijn verstreken is het eindelijk tijd om de braadslee eruit te halen.

aantekeningen

Dit gerecht is heerlijk om te maken, het is al helemaal een feest voor de onervaren chef-koks, dit omdat alle onderdelen van het gerecht tegelijk klaar zijn, het is daarom een echte aanrader voor de onervaren kok.

Welke vulling moet u kiesen?

Let op! De onderstaande vulling staan niet op de ingredientelijst. Natuurlijk heeft vulling grotendeels te maken met smaak, dat weer voor iedereen anders is. Ook zijn er verschillende keuzes die er bij dit gerecht moeten worden gemaakt, zo kan je de vulling in eerste instantie al bij het wensbeentje stoppen, ook kan je het apart klaarmaken. Wij hebben hier beiden gerechten getest en wij vonden de tweede keuze het best bevallen, dit omdat de vulling die wij gebruikte erg compact is en niet helemaal goed gaar wordt in de kip. Dat zou dus betekenen dat de braadtijd wordt verlengd als je de vulling er vanaf het begin in stopt. Als u onze instructies heeft gevolgd moet heeft u allereerst de braadtijd in de hand. Dit zorgt ervoor dat de kip van buiten lekker knapperig blijft maar van binnen toch wel lekker mals is. Laat 50 gram boter smelten in een koekenpan op middelhoog vuur, strooi vervolgens er een klein beetje zout bij en daarna een klein beetje peper. Snij 1 grote ui in stukken. Snij daarna ongeveer 100 gram bacon in stukken en bak het ongeveer 5 minuten mee. Pak nu voorzichtig de pan en roer er 150 gram verse broodkruimels, een geraspte citroenschil en fijne peterselie doorheen.

Maak een ovenschaal licht vettig en giet de vulling er in. Zet de ovenschaal in een tot 200 graden verwarmde oven. De top mag knapperig zijn. Geef het gerecht bij de gebraden kip. Dit was onze bereiding, veel kookplezier en eetsmakelijk.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders